Суд у Дніпрі ухвалив рішення про примусове доправлення екс-ватажка "ЛНР" Плотницького

Суд у Дніпрі ухвалив рішення про примусове доправлення екс-ватажка "ЛНР" Плотницького

Терорист та двоє його спільників проходять обвинуваченими у справі про збиття літака Іл-76.

Красногвардійський районний суд Дніпра у понеділок ухвалив рішення про примусове доправлення до суду колишнього ватажка бойовиків "ЛНР" Ігоря Плотницького. Також до суду мають доправити ще двох ватажків терористів – Олександра Гурєєва та Андрія Патрушева.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

12 лютого відбулося підготовче засідання у справі про збиття бойовиками літака Іл-76. Обвинувачені жодного разу не з'явилися на засідання суду, а їхні адвокати, призначені державою, повідомили, що не мають жодного зв'язку зі своїми підзахисними.

 У підсумку колегія суддів вирішила примусово доправити до суду Плотницького, Гурєєва та Патрушева. В ухвалі зазначається, що це має зробити поліція.

Наступне судове засідання відбудеться 13 березня.

Суд над ватажками "ЛНР": розгляд справи щодо збитого ІЛ-76 знову перенесли

Суд над ватажками "ЛНР": розгляд справи щодо збитого ІЛ-76 знову перенесли

Нагадаємо, що у червні 2014 року під час заходу на посадку у луганський аеропорт переносним зенітно-ракетним комплексом бойовиків був уражений військово-транспортний літак ІЛ-76 Збройних Сил України. Літак загорівся і впав, дев'ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців загинули. 

27 березня 2017 року Павлоградський суд Дніпропетровщини визнав винним у трагедії літака Іл-76 генерала Віктора Назарова і засудив до семи років позбавлення волі. Генерал Назаров, який на той час керував штабом АТО, про засідку знав - це стверджують у військовій прокуратурі. Такі ж свідчення лунали і в суді. Обвинувачення вимагало для підсудного вісім років ув'язнення.

Винним у збитті літака Іл-76 також визнали екс-ватажка бойовиків "ЛНР" Ігоря Плотницького та ще двох ватажків. Їхні діх кваліфіковано як терористичний акт. СБУ оприлюднила фрагменти розмов ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького із його прибічниками, на яких вони говорять про збитий літак Збройних сил України ІЛ-76. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація