Ексочільника КСУ Тупицького викликали до Офісу генпрокурора для вручення підозри

Ексочільника КСУ Тупицького викликали до Офісу генпрокурора для вручення підозри

Тупицький повинен з'явитися в ОГП 16 липня об 11:00.

Колишньому главі Конституційного суду України Олександрові Тупицькому надіслали повістку про виклик до Офісу генпрокурора для вручення підозри у кримінальному провадженні.

Про це увечері в середу, 14 липня, на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат ексочільника КСУ Ростислав Кравець.

"О 21:55 доставили повістку з порушенням норм КПК. На завтра викликають для вручення нової підозри. Самої підозри, правда, ще немає, але до ранку планують написати, - вказав захисник. - А що за справа? За рішення 27.10.2020. Заявник - нардеп ("Голосу" Ярослав. - Ред.) Юрчишин".

У документі зазначається, що Тупицький повинен з'явитися в ОГП 16 липня об 11:00 "для участі в процесуальній дії - врученні повідомлення про підозру у кримінальному провадженні N 62020000000000862 від 30.10.2020".

Фото: Ростислав Кравець / Facebook

Напередодні Верховний Суд України визнав незаконним та протиправним указ президента Володимира Зеленського щодо скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України.

В Офісі президента заявили про намір оскаржувати рішення Верховного суду.

Як повідомлялося, 27 березня 2021 року Володимир Зеленський звільнив Тупицького з посади судді КСУ. Президент своїм рішенням скасував указ про призначення Тупицького суддею Конституційного суду України, який ще у травні 2013 року підписав тодішній президент Віктор Янукович. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандальне рішення КСУ
Наступна публікація