Яблука в тісті

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Готувати їх досить швидко і просто, а виходять вони настільки смачними, що важко не з'їсти усе одразу.

Такі яблука в тісті не залишать нікого байдужим. Готувати їх досить швидко, тісто просте у приготуванні, а результат настільки тішить, що важко зупинитись їх їсти. Хоч все просто, до цього рецепту яблук в тісті я дійшла не одразу.

Усі рецепти, що попадались мені на очі, мали або надто щільне тісто, або таке, що просто стікало з них. За цим рецептом тісто трішки густіше, ніж на налисники. Воно утворює золотисту, не надто щільну і навіть трішки хрустку скоринку на поверхні яблук. Якраз те, чого й хотілось досягнути.

Яблука в тісті, для блогів_7
picantecooking.com

Дуже важливо смажити яблука в достатній кількості олії. Якщо олії буде замало, як би на перший погляд парадоксально це не звучало, тісто вбере значно більше олії. А все тому, що менша кількість олії не буде в змозі утримати стабільну температуру після опускання в неї кружальців яблук у тісті. Своєю чергою, стабільна висока температура потрібна, щоб почала формуватись рум'яна скоринка, яка не буде пропускати олію всередину.

Тому:

1) Яблука повинні "плавати" в олії!

2) Викладати кружальця яблук в тісті лише тоді, коли олія буде добре розігрітою, навіть можна почекати, аж поки вона не почне потріскувати;

3) Смажити яблука партіями, не викладаючи надто багато за один раз;

4) Смажені яблука в тісті викладати на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб той вбирав із них рештки олії.

І ще одне, що досить рідко зустрічається в рецептах яблук в тісті. Перед занурюванням у тісто яблука обкачуються в борошні, щоб тісто добре і рівномірно прилягало до поверхні яблук.

Для тіста на 2-4 порції:

  •  130 мл молока;
  •  100 г борошна;
  •  1 яйце;
  •  2 ст.л. топленого вершкового масла;
  •  2 ч.л. цукру;
  •  1/2 ч.л. розпушувача;

Крім того:

  •  рослинна олія для смаження яблук;
  •  борошно для обкачування яблук;
  •  80 г цукрової пудри;
  •  1 ч.л. меленої кориці;
  •  2 середні яблука.

Для приготування потрібно:

1) У глибокій мисці змішати всі інгредієнти для тіста й збити до однорідності. Збивати лише до повного змішування інгредієнтів.

Яблука в тісті, для блогів_1
picantecooking.com

2) Яблука почистити й вирізати серцевину. Порізати кружальцями приблизно 0,5 см завтовшки.

Яблука в тісті, для блогів_4
picantecooking.com

3) У глибокій пательні розігріти достатню кількість олії, щоб яблука в ній "плавали".

4) Кожне кружальце яблук обкачати спочатку в борошні з обох боків.

Яблука в тісті, для блогів_5
picantecooking.com

5) Потім вмочити в тісто й одразу ж, але дуже обережно, викласти на пательню з розігрітою олією.

Яблука в тісті, для блогів_3
picantecooking.com

6) Смажити партіями з обох боків на середньому вогні до золотистого відтінку. Діставати яблука на тарілку, застелену паперовим рушником.

Яблука в тісті, для блогів_6
picantecooking.com

7) У невеликому посуді змішати цукрову пудру з корицею.

Подавати яблука в тісті одразу ж, гарячими, щедро посипаючи їх цукровою пудрою з корицею.

Яблука в тісті, для блогів_2
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції