Влада нагадує водіям про можливість нових штрафів

Влада нагадує водіям про можливість нових штрафів

Фото: Известия

З наступного місяця набирає чинності правило, за яким потрібно вмикати ближнє світло фар.

Незабаром поліція зможе отримати офіційний дозвіл на те, щоб штрафувати водіїв за відсутність увімкненого ближнього світла. Це правило вказане в пункті 9.8 "Правил дорожнього руху", яке діє з 1 жовтня до 1 травня, та є обов’язковим для виконання і покликане підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як у світлу пору доби, так і в темну.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook "Безпечні дороги України".

Незабаром поліцейські будуть мати ще одну причину щоб штрафувати водіїв. Задля безпеки на дорозі з наступного місяця...

Опубликовано Безпечні дороги України Вторник, 11 сентября 2018 г.

Скорочення світлового дня потребує додаткової уваги усіх учасників руху, а якщо автомобіль рухається, то він має позначати себе увімкненим світлом фар. За ігнорування цієї вимоги згідно з частиною 2 статті 122 "Кодексу України" про адміністративні правопорушення за "Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів" передбачено штрафні санкції у вигляді стягнення 425 гривень.

Нагадаємо, що Комітет парламенту ухвалив пропозицію про підвищення відповідальності за непристебнутий ремінь безпеки. Штраф зросте у 17 разів і становитиме 850 гривень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація