Київська прокуратура викликала Саакашвілі на допит

Київська прокуратура викликала Саакашвілі на допит

Саакашвілі сходив на допит у прокуратуру. / Фото: УНІАН

Главу Одеської ОДА розпитували про відомі йому корупційні схеми на митниці. 

Прокуратура Київської області викликала очільника Одеської області Міхеіла Саакашвілі на допит. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як ідеться у повідомленні, Саакашвілі викликали для надання інформації щодо відомих йому корупційних правопорушень з боку працівників митниці до приміщення прокуратури.

"Вказаний виклик М. Саакашвілі на допит обумовлений необхідністю отримати інформацію, яка є важливою для слідства", - наголосили у прокуратурі.

Прес-служба прокуратури також повідомила, що глава Одеської ОДА надав інформацію стосовно високопоставлених корупціонерів на Київській митниці.

Згідно з даними прокуратури, вони, за попередньою інформацією, отримують надприбутки через маніпулювання вартості розмитнення товарів на різних митницях України, у тому числі, і функціонування так званої "горіхової мафії".

Нагадаємо, 11 січня Саакашвілі на засіданні ОДА звільнив свого скандального радника у присутності поліції та прокурорів. За словами глави Одеської ОДА, Володимир Резнік незаконно завізував документи, пов'язані з будівельними роботами в області.

Перед Новим роком кабінеті радника Саакашвілі Володимира Резника відбувся обшук, зазначалося, що він візував документ, за підписання якого в ОДА "занесли хабар у півтора мільйона гривень".

На величезному хабарі в майже 1,5 млн грн схопили підлеглу Саакашвілі, виконувачку обов'язків директора департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Тетяну Марченко. Хабар надавався за здійснення оплати на користь організації, яка будує за кошти державного бюджету. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація