Медведчука залишили під домашнім арештом

Медведчука залишили під домашнім арештом

Фото: УНІАН

Депутату подовжили запобіжний захід до 11 вересня.

Лідеру "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку подовжили домашній арешт

Рішення ухвалили під час засідання Печерського суду 9 липня, а напередодні засідання тривало понад 13 годин поспіль, але потім суддя пізно ввечері оголосив перерву, розповіли у ТСН.Ранок.

Медведчук залишиться під домашнім арештом до 11 вересня.

Слід зауважити, що два місяці підозрюваний у державній зраді і розграбуванні національних ресурсів нардеп від "ОПЗЖ" перебуває під домашнім арештом. Сторона обвинувачення просить суд подовжити йому запобіжний захід до вересня. Прокурори вважають, що підозрюваний може впливати на слідство, яке триває і нині.

Своєю чергою, захисники Медведчука стверджують, що домашній арешт заважає роботі їхнього клієнта депутатом. Адвокати лідера "ОПЗЖ" під час вчорашнього засідання намагалися усіляко затягнути процес і подавали купу клопотань. Зокрема, про відведення одного з прокурорів та слідчого судді.

Як повідомлялося, 11 травня підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова. Йдеться, зокрема, про домовленості Медведчука з представниками російського уряду про перереєстрацію в окупованому Криму підприємства з видобутку корисних копалин. Стверджують, що кум Путіна передавав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України через свого соратника Тараса Козака.

13 травня в Печерському суді міста Києва Медведчуку обрали запобіжний захід: відправили під домашній арешт. Наступного дня на нардепа від фракції "ОПЗЖ" надягли браслет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація