КНДР хоче розв'язати війну - Гейлі

КНДР хоче розв'язати війну - Гейлі

Фото: Reuters

США дуже хотіли б уникнути збройного протистояння із північнокорейським режимом.

Випробуваннями ядерної зброї та іншими незаконними діями Північна Корея явно показує намір розв'язати війну.

Про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявила постійний представник США у цій міжнародній організації Ніккі Гейлі, - пише Укрінформ.

"Зловживання використанням Кім Чен Ином ракет і його ядерні погрози показують, що він молить про війну", - сказала Гейлі. Вона наголосили, що США дуже хотіли б уникнути збройного протистояння із північнокорейським режимом, але мають "обмежене терпіння".

"США ніколи не прагнуть війни. Не хочемо ми її й нині. Але терпіння нашої держави не безкінечне. Ми захищатимемо наших союзників і нашу територію", - зазначила дипломат.

 

Гейлі додала, що дії лідера КНДР "не можна вважати оборонними". "Він хоче отримати визнання (його країни - ред.) як ядерної держави. Однак, такий статус не означає використання цієї жахливої зброї для залякування інших. Ядерні держави розуміють свою відповідальність. Кім Чен Ин не демонструє цього усвідомлення", - підсумувала представниця США.

Нагадаємо, 3 вересня, стало відомо, що КНДР провела шосте ядерне випробування. За інформацією Північної Кореї, вона провела успішне випробування водневої бомби. Повідомлялося, що випробуваний водневий заряд може бути поміщений на міжконтинентальну балістичну ракету. Однак, такі дії КНДР змусили відреагувати світову спільноту.

ТСН.ua зібрав реакцію політиків та міжнародних організацій на випробування Північної Кореї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація