Tesla припинила приймати криптовалюту Bitcoin для покупки своїх електрокарів

Tesla припинила приймати криптовалюту Bitcoin для покупки своїх електрокарів

Фото: pixabay.com

Це спричинило падіння цієї криптовалюти.

Компанія Tesla припинила приймати криптовалюту Bitcoin для покупки своїх автомобілів.

Таку заяву зробив генеральний директор компанії Ілон Маск.

Зазначається, що офіційна причина полягає в занепокоєнні з приводу впливу на навколишнє середовище.

"Ми стурбовані швидко зростальним використанням викопного палива для видобутку біткойнів, особливо вугілля, яке має найгірші викиди серед усіх видів палива. Криптовалюта є гарною ідеєю на багатьох рівнях, і ми вважаємо, що у неї багатообіцяюче майбутнє, але це не може мати великих впливів на довкілля", - заявив Маск.

Варто зазначити, що така заява Маска одразу спричинила падіння криптовалюти. Так, ціна Bitcoin, яка все ще перевищувала 50 тисяч доларів, впала на 4,5%, повідомляє Coindesk. Станом на ранок 13 травня його вартість знизилася на 17%.

Згідно з опублікованою заявою, Tesla знову почне приймати платежі в Bitcoin, як тільки процес їхнього видобутку "перейде на більш стійку енергетику". Ілон Маск додав, що компанія також "вивчає інші криптовалюти, які використовують <1% енергії/транзакції біткоїнів".

Нагадаємо, в лютому Tesla повідомила, що інвестувала 1,5 мільярда доларів у Bitcoin. Наприкінці березня Маск написав у Twitter, що люди "тепер можуть купувати Tesla за допомогою біткойнів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація