Український школяр переміг на "Олімпіаді геніїв" у США

Український школяр переміг на "Олімпіаді геніїв" у США

Фото: Голос Америки

Він винайшов спосіб виготовляти папір з опалого листя.

Український школяр Валентин Фречка переміг на "Олімпіаді геніїв", яка відбулася у США.

Про це повідомляє "Голос Америки".

У змаганнях, які відбувається між учнями з усього світу у різних категоріях, цього року брало участь більше 1300 учасників. Україну представляла команда від Малої академії наук у кількості п’яти осіб.

Фречка здобув золоту медаль, ще двоє українців - бронзові, і ще двоє посіли четверті місця. Українського переможця "Олімпіади" запросили на міжнародну виставку у Південній Кореї.

Валентин Фречка відомий своїм винаходом - він знайшов спосіб, як виготовляти папір з опалого листя. Хлопець навчався у Сокирницькій загальноосвітній школі Закарпаття.

У квітні цього року Валентин завдяки своєму винаходу переміг на  Міжнародній олімпіаді з екології, яка відбулася у Кенії.

Нагадаємо, студент київського Фінансово-правового ліцею Георгій Солодко поступив відразу до 10 вишів США, але у підсумку обрав вчитися у Гарварді і став однокурсником доньки екс-президента США Малії Обами. Українець отримав від Гарвардського університету грант у розмірі 300 тисяч доларів – ці гроші покривають витрати на чотири роки навчання, харчування та житло. Підручники та авіаквитки він купує за свій рахунок, також сам покриває витрати на участь в наукових конференціях. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація