Велика Британія перекине до Афганістану ще 200 військових

Велика Британія перекине до Афганістану ще 200 військових

Фото: Associated Press

Загалом близько 900 британських військових патрулюватимуть аеропорт в Кабулі під час евакуації.

Велика Британія відправить до Афганістану ще 200 військовослужбовців для патрулювання міжнародного аеропорту Кабула під час евакуації.

Про це із посиланням на міністра закордонних справ країни Домініка Рааба повідомляє ВВС.

Зазначається, що рішення про перекидання до афганської столиці додаткових сил ухвалили на тлі штурму злітно-посадкової смуги, який відбувся після захоплення столиці "Талібаном" і призвів до кількох смертей. 

Загалом близько 900 британських військових забезпечуватимуть безпеку в аеропорту. Очікується, що "найближчими днями" ще 350 громадян Великої Британії, а також афганців, які працювали з британськими військами, будуть евакуйовані.

"Ми повинні мати справу з новою реальністю", - вказав Рааб, додавши, що "за останній тиждень" до Великої Британії евакуювали 289 афганців, які працювали зі Сполученим Королівством.

Увечері в понеділок у Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що Велика Британія вже прийняла понад 3,3 тис. афганських перекладачів, співробітників і членів їхніх сімей для переселення.

Водночас у відомстві пообіцяли "керуватися можливостями місцевої влади", ухвалюючи рішення про те, скільки афганських біженців зможуть оселитися в країні. Пріоритет планують надавати жінкам і дівчаткам.

За словами Рааба, "всі були здивовані масштабами і темпами, з якими таліби захопили владу в Афганістані, і це урок, який ми всі повинні винести".

"Але правда в тому, що зараз важливо зосередитися на тому, щоб вивести британських підданих, витягнути тих, хто так вірно служив Великій Британії, і переконатися, що досягнення цих 20 років не втрачені", - додав британський міністр МЗС.

Тим часом США схвалили введення ще тисячі військовослужбовців до Афганістану, тимчасово збільшивши свій контингент до шести тисяч. Основна місія американських військ - забезпечити безпеку в міжнародному аеропорту Кабула під час евакуації.

Як повідомлялося, американський президент Джо Байден переконаний, що рішення вивести війська США з Афганістану було правильним, і не шкодує про його ухвалення.

Нагадаємо:

Зауважимо, що ситуація в Афганістані погіршилася після того, як США стали виводити свої війська, які повинні покинути країну до 11 вересня цього року.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

В Афганістані після захоплення столиці "Талібаном" натовп штурмує аеропорт

В Афганістані після захоплення столиці "Талібаном" натовп штурмує аеропорт

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Талібан захопив Афганістан
Наступна публікація