Їжа вікінгів: норвезька страва форікол

Їжа вікінгів: норвезька страва форікол

Фото: Facebook

Форікол (норв. "Fårikål", дослівно - "вівця в капусті") - одна з найбільш відомих страв норвезької кухні.

Форікол - одна з небагатьох страв, у якої є свій власний фан-клуб і свій власний день народження. У 70-ті роки минулого століття норвежці в радіопередачі "Nitimen" вибрали форікол як головну національну страву Норвегії.

Традиційними інгредієнтами для його приготування служить ягнятина з кісткою, великі шматки капусти, великий чорний перець і невелика кількість пшеничного борошна. Всі компоненти тушкуються в каструлі кілька годин. Сервірується страва, як правило, картоплею, відвареною в кожушках.

Форікол

Інгредієнти

1 кг баранини на кісточці з жиром,

1 качан капусти (1 кг)

2 ст. л. чорного перцю горошком

2 ч. л. солі

0,5 л води.

Покроковий рецепт

Крок 1: розрізати баранину на порційні шматки, а капусту - на великі частки.

Крок 2: перекладати шарами в каструлі баранину (нижній шар жиром вниз), сіль, перець і капусту, завершити все шаром капусти.

Крок 3: залити окропом, довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати, інколи струшуючи, на повільному вогні під кришкою години дві, поки м'ясо не стане м'яким.

Повʼязані теми:

Наступна публікація