ГПУ викликала на допит терориста Стрєлкова-Гіркіна

ГПУ викликала на допит терориста Стрєлкова-Гіркіна

Фото: УНІАН

Гіркіна підозрюють у скоєнні низки тяжких злочинів.

Генеральна прокуратура викликає на допит колишнього "міністра оборони ДНР", терориста Ігоря Гіркіна, відомого як Ігор Стрєлков. 

Повістка про виклик розміщена на сайті Генпрокуратури.

"Гіркін Ігор Всеволодович, 17.12.1970 року народження, що проживає (зареєстрований) за адресою: Російська Федерація, м. Москва, Шенкурський проїзд, буд. 8-Б, кв. 136..., викликається 14 січня 2019 року о 9.00 до Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України за адресою: м. Київ, вул. Авіаконструктора Антонова, 2-а, кабінет №58", - йдеться у тексті документа.

Як зазначається, Гіркіна викликають на допит як підозрюваного у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ст. 349 (захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника) Кримінального кодексу України.

Ще однією повісткою Гіркіна викликають на допит 17 січня.

Нагадаємо, у квітні 2014 року група терористів на чолі з Ігорем Гіркіним захопила адміністративні будівлі в Слов'янську, після цього почалася війна на Донбасі. ЗМІ неодноразово писали про те, що Гіркін працював на російського олігарха з монархічними поглядами Костянтина Малофєєва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація