НАЗК затвердило порядок перевірки електронних декларацій

НАЗК затвердило порядок перевірки електронних декларацій

Фото: Pexels

Документ визначає єдині підходи до проведення контролю та повної перевірки поданих декларацій.

11 листопада Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило порядок проведення контролю та повної перевірки електронних декларацій українських чиновників.

Відповідно до документу, НАЗК контролює своєчасність подання декларацій, правильність та повноту заповнення, здійснює логічний та арифметичний контроль.

За результатами перевірки, уповноважена особа НАЗК складає висновок про результати проведення повної перевірки декларації чиновника.

Окрім того, члени НАЗК ухвалили "Порядок здійснення моніторингу способу життя особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

Найближчим часом обидва документа будуть направлені на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, раніше у НАЗК повідомили, які депутати не подали е-декларації, а також розповіли про нардепів, що несвоєчасно подали щорічні декларації.

Своєю чергою НАБУ заявило, що в Україні першими перевірять е-декларації нардепів, суддів та прокурорів. Скільки триватиме ця перевірка – поки невідомо. Її розпочнуть після ухвалення відповідного порядку в Мінюсті. Наразі проект порядку, який визначає, що і як перевірятимуть в деклараціях, перебуває у відкритому доступі.

Фото: ТСН.ua

Міжнародний валютний фонд чекає від України судових справ за е-деклараціями

Міжнародний валютний фонд чекає від України судових справ за е-деклараціями

Повʼязані теми:

Наступна публікація