В Україні нарахували понад п'ять тисяч мільйонерів

В Україні нарахували понад п'ять тисяч мільйонерів

Фото: УНІАН

Крім того, є три мільярдери.

В Україні 5143 особи отримали дохід у понад мільйон гривень.

Про підсумок кампанії з декларування доходів повідомив виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби України Олександр Власов.

За його словами, 70% мільйонерів задекларували отримані доходи у сумі від одного до п'яти мільйонів гривень. Найбільше коштів вони отримали від іноземних доходів, операцій з продажу об'єктів рухомого чи нерухомого майна, від надання майна в лізінг, оренду або житлового найму. Крім того, в Україні є три мільярдери. З них однією особою задекларовано дохід понад десять мільярдів гривень, повідомив Власов.

Більше половини мільйонерів віком від 40 до 60 років. Найстарішому мільйонеру, який задекларував свої доходи - 99 років. Наймолодшому – 18. Він задекларував доходи, отримані під час успадкування майна.

Найбільше мільйонерів в Києві - 2194 особи, Київській області - 378 осіб, Харківський - 339 і Дніпропетровській - 333 особи.

Загалом, українці подали майже 529 тисяч податкових декларацій. Задекларовано загальний дохід у сумі 83,6 мільярдів гривень – це  26 мільярдів більше, ніж торік.

Як повідомлялося раніше, від початку року українці задекларували 24 млрд грн доходів. Ця цифра на 97% більша, ніж станом на 1 квітня минулого року. Сума ПДФО до сплати у нинішньому році – 577 млн грн, або 178% до результатів трьох місяців минулого року. Сплатили 85 млн грн військового збору – на 70% більше, ніж торік. 

Українці витрачають свої доходи на харчі та комуналку - Економічні новини

Українці витрачають свої доходи на харчі та комуналку - Економічні новини

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація