Дві українські авіакомпанії потрапили під санкції США

Дві українські авіакомпанії потрапили під санкції США

Фото: Reuters

Американський Мінфін запровадив обмежувальні заходи через співпрацю з Іраном.

Дві українські авіакомпанії потрапили під санкції, введені Сполученими Штатами Америки.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів США, передає УНІАН.

Засновані в України компанії "Хорс" (Khors Aircompany) і "ДАРТ" (Dart Airlines) потрапили під санкції через співпрацю з іранськими компаніями та особами, які перебували під санкціями.

За даними американського Мінфіну, вищезгадані українські підприємства надавали авіаційно-транспортні послуги іранським компаніям "Каспійські авіалінії" і Mahan Air та іракській авіакомпанії Al-Naser Airlines, щодо яких були введені санкції з 2011 по 2015 рік.

Загалом обмежувальні заходи через співпрацю з іранськими та підсанкційними компаніями торкнулися 11 юридичних і фізичних осіб.

Американські конгресмени дійшли згоди щодо нових санкцій проти РФ, Ірану та КНДР

Американські конгресмени дійшли згоди щодо нових санкцій проти РФ, Ірану та КНДР

Нагадаємо, США запровадили нові санкції проти Ірану через запуск балістичних ракет. До санкційного списку потрапили шість підрозділів промислової групи Shahid Hemmat, що базуються в Ірані. У США розцінюють використання Іраном технологій міжконтинентальних балістичних ракет як "загрозливий крок" з боку Тегерана. 

Нинішні санкції спрямовані на ключові об'єкти, пов'язані з програмами Ірану зі створення балістичних ракет та "підкреслюють глибоке занепокоєння Вашингтона у зв'язку з провокаційною поведінкою Ірану". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація