Мінфін передав Кабміну всі акції "ПриватБанку"

Мінфін передав Кабміну всі акції "ПриватБанку"

Фото: УНІАН

Власником банку зазначена "Держава Україна в особі Кабiнету Мiнiстрiв України".

Міністерство фінансів України передало 100% акцій "ПриватБанку" Кабінету міністрів України.

Про це свідчать дані відомостей про остаточних ключових учасників у структурі власності банку, опубліковані на сайті Національного банку України.

Згідно з даними опублікованими в НБУ, станом на 25 вересня 2019 року власником 100% акцій "ПриватБанку" вказана "Держава Україна в особі Кабiнету Мiнiстрiв України", тоді як станом на 01 січня 2019 року – "Держава в особі Міністерства фінансів".

Нагадаємо, рішення про націоналізацію банку державою було ухвалено 18 грудня 2016 року. Причина - нестача в капіталі "ПриватБанку", яку виявили за результатами стрес-тестування. Після цього бізнесмен Ігор Коломойський подав позов до суду та пояснив це тим, що питання націоналізації фінансової установи для нього є прициповим

18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про незаконність націоналізації "ПриватБанку" через порушення процедури, яка визначена на законодавчому рівні. На інформацію одразу відреагували в НБУ та самому "ПриватБанку". Перші заявили, що рішення адмінсуду не вплине на економаічну стабільність державі, у "ПриватБанку" теж переконували, що робота фінустанови ніяк не порушилася і продовжує бути стабільною.

Вже 22 листопада бізнесмен Ігор Коломойський заявив у коментарі виданню The Kyiv Post, ніби йому невдовзі повернуть "ПриватБанк" із державної власності. 

Водночас під час виступу в лондонському Королівському інституті з міжнародних справ, Chatham House, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук наголосив, що націоналізований "ПриватБанк" не повертатимуть колишнім власникам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація