В Україні суттєво здорожчала оренда житла

В Україні суттєво здорожчала оренда житла

Фото: УНІАН

Підвищення комунальних тарифів учергове вдарить по гаманцях орендарів.

За останні півроку в Україні, зокрема в Києві, на 500-1000 гривень зросла оренда житла. Ціни знову повзтимуть угору – через здорожчання комунальних послуг.

Більшість власників осель переклали платню за комуналку на плечі орендарів, пише Gazeta.ua.

"За останні півроку багато господарів підняли платню на 500-1000 гривень (у столиці). Квартири, які коштували раніше 4 тисячі гривень на місяць, здорожчали до 4,5 тисячі. Багато двокімнатних, які на початку року обходилися в 6 тисяч гривень, тепер коштують 7-7,5 тисячі", – констатує київський ріелтор Тетяна Михайліна.

Якщо раніше в орендну плату входили і комунальні платежі, то нині ці платежі власники осель розділяють.

"Більшість власників житла розділяють плату за оренду квартири і за комуналку. Кілька років тому комуналка входила в оренду платню. Зараз через постійне підвищення тарифів господарі одразу розділяють ці платежі", – коментує ріелтор.

Найбільш популярні для оренди однокімнатні квартири. Задля економії в однокімнатку заселяються по кілька орендарів – студентів чи навіть по дві сім'ї.

"Останнім часом однокімнатні квартири шукають по троє студентів, родини з дітьми. Заселяються навіть по дві сім'ї. Власники помешкань піднімають ціну, дорожчає комуналка, і попередні орендарі шукають способи здешевити оренду. Господарі неохоче погоджуються на більшу кількість орендарів", – пояснює Михайліна.

Тим часом ціни на купівлю квартир у містах-супутниках Києва майже зрівнялися зі столичними.

Повʼязані теми:

Наступна публікація