Екс-глава МВС Захарченко працює у Держдумі РФ

Екс-глава МВС Захарченко працює у Держдумі РФ

Екс-глава МВС Захарченко розповів, де працює в РФ / Фото: УНІАН

За словами політика-втікача, він має два паспорти.

Екс-міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, якого наразі розшукують правоохоронці, отримав у російській Держдумі посаду експерта у комітеті з питань власності.

Про це політик-утікач повідомив кореспонденту УНІАН у РФ.

"Я від українського громадянства не відмовлявся, у мене є російський паспорт. У цьому немає протиріч. За російським законодавством я зобов'язаний повідомити відповідні органи, Федеральну міграційну службу про те, що я маю друге громадянство", - пояснив Захарченко.

За його словами, наразі він працює експертом у Держдумі в комітеті з власності, до цього працював у державній корпорації "Ростех".

"Також у мене є фонд "Юго-восток", ми надаємо допомогу колишнім громадянам України і тим, що перебувають у громадянстві України, які були змушені покинути її територію", - сказав Захарченко.

"Нехай розшукують - це їхнє право", - прокоментував Захарченко той факт, що в Україні його оголошено у розшук.

Раніше стало відомо, що Віктор Янукович потрапив до списку 15 найбільших корупціонерів світу за версією Transparency International в рамках кампанії Unmask the corrupt. Головними критеріями відбору були: безкарність, найбільший збіг з визначенням корупції у великих масштабах, міжнародний характер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація