ГПУ відкрила справи проти Супрун через реформи МОЗ

ГПУ відкрила справи проти Супрун через реформи МОЗ

Фото: УНІАН

У НАБУ створять спецпідрозділ детективів з розслідування корупції в сфері охорони здоров'я.

Директор Національної антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що Генеральна прокуратура порушила кримінальні провадження проти в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Про це повідомляють Українські Новини.

"Я знаю, що по Уляні (Супрун) теж були відкриті кримінальні провадження", - зазначив Ситник.

Глава бюро вважає, що таке рішення пов'язане з "реформаторськими ініціативами в. о. міністра охорони здоров'я".

Ситник також додав, що у НАБУ планується створити спеціальний підрозділ детективів, які будуть розслідувати корупцію в сфері охорони здоров'я.

Він зазначив, що перші 50 детективів будуть призначені вже найближчим часом.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман хоче призначити виконуючу обов'язки міністра охорони здоров'я Уляну Супрун на посаду міністра. Гройсман зауважив, що консультації з цього питання ще тривають.

27 липня 2016 року Кабмін прийняв рішення замінити в.о. міністра охорони здоров'я Віктора Шафранського на волонтерку Уляну Супрун. Супрун народилася і жила в США. Лише з осені 2013 року разом із чоловіком переїхала до України. До призначення працювала в медслужбі під час Революції Гідності, а потім очолювала гуманітарні ініціативи Світового конгресу українців. Також Супрун заснувала організацію з проведення тренувань для медиків і допомоги українським бійцям під назвою "Захист патріотів". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація