"Ощадбанк" розпочав процес спецконфіскації 1,5 мільярда доларів "сім'ї" Януковича

"Ощадбанк" розпочав процес спецконфіскації 1,5 мільярда доларів "сім'ї" Януковича

Фото: УНІАН

Гроші спрямують до державного бюджету.

Державний "Ощадбанк" розпочав процес спецконфіскації 1,5 млрд доларів США (40 млрд грн), які перебувають на рахунках "сім'ї" Януковича. Фінустанова виконує рішення суду - гроші спрямують до державного бюджету України.

Про це повідомили в прес-службі Ради національної безпеки та оборони України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щойно до "Ощадбанку" з цією ухвалою їздили генпрокурор Юрій Луценко та секретар РНБО Олександр Турчинов. Вони повідомили про це керівництво "Ощадбанку" і поїхали доповідати про це президенту. Станом на зараз відбувається перерахунок цих коштів на рахунки державного бюджету", - сказали в прес-службі РНБО.

У відомстві не уточнили, який саме суд ухвалив рішення про спецконфіскацію.

Нагадаємо, ще 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1,42 млрд доларів на рахунках іноземних компаній, які пов'язані з екс-президентом-втікачем Віктором Януковичем, його оточенням, екс-чиновниками з колишнього уряду України, а також із пов'язаними з ними особами.

Раніше керівник "Ощадбанку" Андрій Пишний в інтерв'ю LB.ua говорив, що на рахунках банку лежать понад 1,15 млрд доларів "сім'ї" Януковича.

Нещодавно повідомлялося, що на банківських рахунках заблокували вже майже два мільярди доларів "сім'ї" Януковича. Частина з них - за кордоном.

Повʼязані теми:

Наступна публікація