Супрун заявляє про тиск на МОЗ через закупівлі ліків

Супрун заявляє про тиск на МОЗ через закупівлі ліків

Фото: УНІАН

За її словами, боротьба з її командою тільки набирає обертів.

Очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун заявляє про тиск на відомство через закупівлі ліків.

Про це вона повідомила у своєму Facebook.

"Тиск на Міністерство охорони здоров'я через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям - триває", - повідомила вона.

Супрун розповідає, що 24 січня до МОЗ приходив старший оперуповноважений департаменту захисту економіки Національної поліції з метою доступу до документів. Ухвала, з якої по документи МОЗ прийшли слідчі - прострочена, її термін дії добіг кінця 19 січня.

"Нацполіція розслідує як Програма розвитку ООН закуповувала для МОЗ ліки за 7 державними програмами. На думку тих, хто ініціював слідство - за завищеними цінами. Дивним чином подібні припущення розходяться з підрахунками громадських організацій та міністерства ...", - каже вона.

"Для нас це означає, що боротьба з нашою командою і рішеннями тільки набирає обертів, і в будь-який момент робота міжнародних організацій та увесь закупівельний цикл можуть бути паралізовані", - застерігає голова міністерства.

Нагадаємо, на початку року в медичній спільноті розгорівся скандал. Сталося це після заяви директора Центру серця Бориса Тодурова, який стверджує, що з появою Уляни Супрун у Міністерстві охорони здоров'я зупинилися закупівлі життєво важливих препаратів.

Відповіли у міністерстві на звинувачення кардіохірурга теж через Інтернет – на офіційній сторінці відомства детально описали, коли саме були проведені тендери і на які суми. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація