САП вимагатиме від Розенблата та Полякова здати паспорти і надіти браслети

САП вимагатиме від Розенблата та Полякова здати паспорти і надіти браслети

Фото: УНІАН

Холодницький хоче обрання для депутатів запобіжних заходів у вигляді застави.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме Солом'янський райсуд Києва зобов'язати нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова здати закордонні паспорти.

Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький, передає Укрінформ. 

"Скоріш за все, будемо клопотати про заставу і здачу паспортів", - сказав він.

Крім того, прокурори проситимуть суд зобов'язати Розенблата і Полякова носити браслети для контролю їхнього пересування.

Холодницький спростував інформацію про намір САП клопотати про обрання для депутатів запобіжних заходів у вигляді арешту.

Глава САП нагадав, що раніше парламент не дав згоди на їхній арешт.

Судові засідання з обрання запобіжних заходів Полякову і Розенблату відбудуться впродовж 17-21 липня, час судових засідань ще не визначено.

Нагадаємо, Рада дозволила притягнути Полякова до відповідальності. За відповідне рішення проголосували 250 нардепів. Таким чином народні обранці фактично проголосували за зняття недоторканності з Полякова. 

Того ж дня депутати дали згоду на притягнення Розенблата до відповідальності. За відповідне рішення проголосували 296 нардепів. 

Директор НАБУ Артем Ситник 20 червня під час брифінгу розкрив схему з видобутку бурштину, до якої причетні Розенблат і Поляков. За словами очільника Бюро, за вказаною  схемою під виглядом рекультивації із Житомирської області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Сума хабарів, отриманих у вказаній справі – більше 300 тисяч гривень. 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата під час отримання хабара у розмірі 200 тис. доларів. Нардеп Сергій Лещенко стверджував, що поплічник Розенблата отримав гроші за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину. 

Доки Поляков нібито захворів, нардепам Розенблату і Полякову вручили підозри

Доки Поляков нібито захворів, нардепам Розенблату і Полякову вручили підозри

Повʼязані теми:

Наступна публікація