ОАЕ "хакнули" сайти Катару, щоб спричинити дипломатичний конфлікт - Washington Post

ОАЕ "хакнули" сайти Катару, щоб спричинити дипломатичний конфлікт - Washington Post

Фото: Getty Images

Посольство ОАЕ в Вашингтоні спростувало обвинувачення щодо участі своєї країни в кібератаці на Катар.

ОАЕ в травні організували кібератаку на урядові новинні сайти і соціальні мережі в Катарі, опублікувавши неправдиві цитати катарського еміра, що спричинило дипломатичний конфлікт в регіоні. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на чиновників розвідки США.

У матеріалі йдеться про те, що уряд ОАЕ обговорював такий план 23 травня, а вже 24 травня, після того як президент США Дональд Трамп зустрівся із лідерами країн Перської затоки у Саудівській Аравії, була здійснена кібератака і з'явилися неправдиві повідомлення, зокрема, цитати еміра Катару Тамім бен Хамад Аль Тані, який нібито підтримав Іран і ХАМАС.

Своєю чергою, посольство ОАЕ в Вашингтоні спростувало обвинувачення щодо участі своєї країни в кібератаці та назвало статтю американського видання "брехливою".

В США підозрюють, що Росія причетна до розпалу дипломатичної війни на Близькому Сході

В США підозрюють, що Росія причетна до розпалу дипломатичної війни на Близькому Сході

Нагадаємо, 5 червня Королівство Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет і ОАЕ повідомили про розрив дипломатичних відносин із Катаром через підтримку владою країни "тероризму та надання фінансової допомоги терористичним угрупованням".

23 червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет і Бахрейн направили в Доху перелік з 13 вимог, які, у разі їх виконання, покладуть край конфлікту в Перській затоці. Для їх виконання арабські країни дали Катару 10 днів.

Катар згодом заявив, що вважає цей перелік "нерозумним або неможливим" й не виконує його. Арабські країни наразі продовжують бойкот держави.

Повʼязані теми:

Наступна публікація