Навальний може провести за ґратами місяць – адвокат

Навальний може провести за ґратами місяць – адвокат

Фото: Reuters

Відомого російського опозиціонера затримала поліція.

У Москві затримали голову Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Його адвокат Вадим Кобзєв повідомляє, що політикові загрожує місячне ув'язнення.

"Олексій Навальний затриманий, телефон і шнурки вилучили. Ставиться у провину ст. 20.2 ч. 8 – до 30 діб адміністративного арешту", - повідомив юрист. За його словами, опозиціонер знаходиться в управлінні внутрішніх справ Даниловського району.

Стаття, котра згадана адвокатом, передбачає покарання за повторне адміністративне порушення порядку організації або проведення мітингу. Її санкція – штраф від 150 до 300 тисяч рублів або 30 діб арешту. Навального затримали вдень у під'їзді власного будинку, протоколи щодо нього передані до суду.

Як повідомлялося, акція російської опозиції супроти корупції була придушена силовими структурами РФ. Глава департаменту регіональної безпеки Москви Володимир Черніков повідомив, що у мітингу на Тверській вулиці брали участь 5 тисяч протестувальників. "У порівнянні з тією кількістю - близько 2,5 мільйона осіб, які взяли участь у святкуванні Дня Росії - це незначний відсоток", - сказав Черніков. 

Десятки тисяч людей вийшли на антикорупційні мітинги в Росії

Десятки тисяч людей вийшли на антикорупційні мітинги в Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація