Протестувальники у Гонконзі розгромили кав'ярні Starbucks

Протестувальники у Гонконзі розгромили кав'ярні Starbucks

Фото: Associated Press

Їх обурили слова доньки засновника компанії, яка володіє франшизою кав'ярні. 

У Гонконзі сотні протестувальників напередодні Різдва влаштували акції біля великих торговельних центрів у низці районів міста. Про це повідомила газета The Guardian.

Демонстранти всередині торгових центрів кидали парасольки й інші предмети в поліцію, яка у відповідь била їх палицями.

Близько 100 демонстрантів розгромили кав'ярні Starbucks в торговому центрі Mira Place. Мережа закладів стала об'єктом гніву демонстрантів після того, як донька засновника компанії Maxim's Caterers, які володіють місцевою франшизою, засудила протестувальників у Раді ООН з прав людини.

Протестувальники в масках і з рогами північного оленя на голові скандували гасла: "Відродити Гонконг!", "Революція нашого часу!" і "Незалежність Гонконгу!".

Масові протести в Гонконзі почалися в червні 2019 року через плани влади дозволити екстрадицію затриманих поліцією осіб у Китай. Пізніше відповідний дозвіл був скасований, але мітинги продовжилися – демонстранти незадоволені посиленням впливу Пекіна в їхньому місті, який зберіг значні свободи за умовами його повернення Китаю британськими колоніальними структурами. Активісти вимагають вільних виборів, незалежного розслідування випадків поліцейської жорстокості, звільнення затриманих на попередніх акціях активістів і відставки глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам, яку звинувачують у надмірній близькості до влади КНР. Наприкінці листопада відбулися місцеві вибори, де опозиція перемогла з великим відривом.

Понад тисячу людей арештувала поліція Гонконгу під час сутичок в Політехнічному університеті

Понад тисячу людей арештувала поліція Гонконгу під час сутичок в Політехнічному університеті

Повʼязані теми:

Наступна публікація