На ворожій міні підірвалося троє військових: усі вціліли

На ворожій міні підірвалося троє військових: усі вціліли

Фото: УНІАН

бійці отримали поранення різного ступеня.

На Сході на міні підірвалися військові: двоє поранених і один травмований. За добу пролунало 15 пострілів. Бойовики гатять від Луганщини, де падали 120 міни, і до Приазов'я, там працювали станкові гранатомети і кулемети, йдеться у ТСН.19:30.

Ціла серія стовпів чорного диму виростає над околицями Авдіївки. Весняний спів птахів, заглушають кулеметні черги, що лунають зі сторони окупованої Старомихайлівки. А біля околиць захопленого чужинцями Донецька – ревіння. Військові кажуть, що бойовики підвозять боєприпаси. Ймовірно, техніка готується до артобстрілу.

По усій лінії фронту ворожі війська застосовують важку зброю

По усій лінії фронту ворожі війська застосовують важку зброю

Його неможливо, запевняють українські військові, із чимось переплутати. Це, як для передової травня 2019-го, типовий початок вечора, каже 19-ти річний "Арчі". Він у підрозділі наймолодший. Хлопець зізнається, коли вирішив, що має бути тут, то не вірив, що все це насправді.

Малювати навіть уявні графіки теперішньої інтенсивності ворожих обстрілів, запевняють хлопці, справа невдячна. Кажуть, що по кілька днів поспіль, може панувати мало не цілковита, тиша, а потім зненацька над головами починають свистіти кулі.

Насправді, додаючи до цивільного сприйняття, спокійно розповідають військові, що воно усе смертельно-небезпечне. "Гинуть люди. Несуть втрати. Ну, це є війна. Хто на гражданці, він того не розуміє, що тут війна іде", - каже  військовослужбовець ЗСУ "Богун".

Війна, запевняють українські армійці, немає нічого спільного із протистоянням між громадянами однієї країни. "Однозначно, це не громадянська війна. Це видно, що там працюють професійні військові. І з таким озброєнням, якого ніколи в Донецькій і Луганській області не було", - каже військовослужбовець ЗСУ "Cерж".

Військові кажуть, що битися із Росією неймовірно важко, а повернути Донбас, насамперед людей, а не території, в Україну, припускають, буде складніше.  Але програму мінімум тут вже мають. "Ну, я хочу перейменувати площу Леніна в Донецьку", - каже військовий на псевдо "Богун".

Кореспондент ТСН Олександр Моторний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація