ВООЗ схвалила шосту COVID-вакцину: деталі

ВООЗ схвалила шосту COVID-вакцину: деталі

Фото: Associated Press

Вакцина захищає від зараження коронавірусом на 79%.

Всесвітня організація охорони здоров'я надала дозвіл на екстрене використання вакцини від COVID-19, розробленої китайською  компанією Sinopharm.

Про це у п'ятницю, 7 травня, йдеться на сайті ВООЗ.

Зазначається, що Стратегічна консультативна група експертів ВООЗ по імунізації (SAGE) рекомендувала COVID-вакцину від Sinopharm для всіх вікових груп від 18 років за дводозовим графіком з інтервалом від трьох до чотирьох тижнів.

Ефективність розробки Sinopharm оцінюють в 79%.

"Схвалення цього препарату може пришвидшити доступ до вакцин від COVID-19 для країн, які прагнуть захистити медичних працівників та населення, що перебуває під загрозою", - зауважила помічниця гендиректора організації Маріанхела Сімао.

Вона закликала китайського виробника приєднатися до глобальної ініціативи "COVAX", щоби "сприяти досягненню більш справедливого розподілу вакцин" у світі.

Як повідомлялося, рекомендація ВООЗ є обов'язковою умовою для участі препарату в "COVAX". Окрім того, вона дозволяє урядам країн швидше отримати дозвіл на імпорт та застосування COVID-вакцини від своїх регуляторів. 

COVID-препарат від Sinopharm - це інактивована вакцина SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell). 

"Через прості вимоги до зберігання він дуже підходить для роботи з обмеженими ресурсами", - йдеться у заяві. Зауважується, що на флаконах з вакциною будуть наліпки, що змінюють колір залежно від температури. У такий спосіб лікарі визначатимуть, чи безпечно застосовувати препарат.

Це перша вироблена в Китаї вакцина від коронавірусу, яку можуть закуповувати й поширювати організації ООН. 

Раніше ВООЗ також рекомендувала до екстреного використання вакцини від компаній Moderna, Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson та дві версії препарату від Oxford/AstraZeneca. 

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Міжнародний сертифікат вакцинації від коронавірусу буде видаватися тільки тим, хто щепився вакциною, яку схвалила ВООЗ. В Україні такі сертифікати також діятимуть. 

Новини України: Зеленський вимагає від уряду збільшити темпи вакцинації

Новини України: Зеленський вимагає від уряду збільшити темпи вакцинації

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація