Хрусткі аранчині з соусом бешамель

Хрусткі аранчині з соусом бешамель

Фото: Facebook

З італійської назва цієї страви перекладається як "апельсинчики".

Про справжні сицилійські, так звані "криваві" апельсини з червоною соковитою м'якоттю можна завести окрему розмову, вони острівне надбання, учасники більшості місцевих салатів, напоїв та настоянок. А аранчині - їхня імітація, обсмажені рисові кульки, всередині яких укладено фарш. Шар рису роблять щільним, щоб начинка з ним не змішувалася і не вилазила назовні. Найпопулярніші "апельсинчики" - з м'ясним рагу і зеленим горошком, але є і з начинкою з моцарели і шпинату, шинки і соусу бешамель.

Аранчіні з соусом бешамель

Інгредієнти

1 кг рису арборіо

1 стандартна кулька моцарели (125 г)

100 г тертого сиру (краще - пармезану)

250 г соусу бешамель

3 яйця

200 г панірувальних сухарів

1 л олії для фритюру

сіль, перець за смаком

Для соусу бешамель

3 склянки молока

60 г вершкового масла

2 гвоздички

1 лавровий лист

4 ст. л. борошна

щіпка мускатного горіха

Покроковий рецепт

Крок 1: рис відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2: готуємо соус бешамель: молоко наливаємо у невелику каструлю. В очищену четвертинку цибулини застромляємо бутони гвоздики, потім кладемо її в молоко. Додаємо лавровий лист і мускатний горіх. Ставимо каструлю з молоком на слабкий вогонь, доводимо до кипіння і продовжуємо готувати ще 10 хв. Знімаємо з вогню, видаляємо цибулю з гвоздикою і лавровий лист.

Крок 3: у сотейник кладемо нарізане маленькими шматочками вершкове масло, посипаємо його борошном. Ставимо сотейник на середній вогонь. Готуємо, розмішуючи і розтираючи дерев'яною ложкою, 3-4 хв., поки масло і борошно не утворять єдину масу.

Крок 4: заливаємо в сотейник із борошняною масою половину молока. Готуємо, безперервно розминаючи борошняну масу і перемішуючи її з молоком, до закипання. Потім додаємо другу половину молока. Продовжуємо готувати, не даючи молоку більше кипіти, поки соус не набуде консистенції густого крему. Знімаємо з вогню, проціджуємо через сито. Солимо і перчимо.

Крок 5: зливаємо воду з рису, залишаємо його на 5 хв., щоб він став сухим і більш щільним.

Крок 6: змішуємо рис, нарізану дрібними кубиками моцарелу, тертий сир. Добре розмішуємо. Формуємо з рису кульки, величиною з велике яйце.

Крок 7: розплющуємо кульку в коржик, викладаємо на неї 1-2 ст. л. соусу бешамель, потім знову формуємо кульку так, щоб соус бешамель опинився всередині скоринки з рису.

Крок 8: розбиваємо яйця в миску, в пласку тарілку висипаємо панірувальні сухарі. Умочуємо кульки спочатку в яйце, потім в сухарі, потім знову в яйце і сухарі. Струшуємо зайве.

Крок 9: розігріваємо масло для фритюру приблизно до 170°С. Партіями смажимо аранчині до рум'яної скоринки у фритюрі. Виймаємо шумовкою і одразу кладемо на кілька шарів паперових рушників, щоб прибрати зайве масло.

Повʼязані теми:

Наступна публікація