Суд залишив Рубана під арештом

Суд залишив Рубана під арештом

Фото: Reuters

Апеляційну скаргу його захисту не задовільнили.

Апеляційний суд залишив чинним рішення Шевченківського райсуду щодо тримання під вартою Володимира Рубана.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду міста Києва.

Так, суд не задовільнив апеляційну скаргу, яку подав захист Рубана.

Раніше бойовики "ДНР" внесли  Володимира Рубана до списків для обміну заручниками. Представник України у Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко заявила, що це ускладнює переговори зі звільнення українських заручників. Також вона повідомила, що Рубан особисто написа листа бойовикам, аби його включили у цей список.

Проросійські терористи включили у списки обміну полоненими Володимира Рубана

Проросійські терористи включили у списки обміну полоненими Володимира Рубана

Нагадаємо, раніше керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Він прямував з окупованих територій, і в його вантажі знайшли зброю та боєприпаси. Переговірнику закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю.  

Згодом у змові з Рубаном звинуватили нардепа Надію Савченко. 22 березня Верховна Рада зняла з Савченко недоторканність і схвалила притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.

Савченко звинувачують у підготовці масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. Голосувати проти Савченко переконало депутатів 30-хвилинне відео. На ньому вона разом зі своїм спільником Володимиром Рубаном в деталях планують терористичну атаку з тисячами жертв у Києві.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав для Савченко запобіжний захід у вигляді двох місяців за ґратами, а нардеп оголосила голодування. 10 квітня співробітники СБУ обшукали квартиру Савченко. 17 квітня вона дала свідчення на поліграфі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація