Парламент дав згоду на арешт Надії Савченко

Парламент дав згоду на арешт Надії Савченко

Фото: Право на владу

Більшість депутатів підтримали зняття депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Савченко.

Верховна Рада проголосувала за притягнення до кримінальної відповідальності, арешт і зняття недоторканності з депутата Надії Савченко, яку підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі.

За відповідне рішення проголосувала більшість депутатів.

За рішення про притягнення до кримінальної відповідальності проголросував 291 парламентар. 8 депутатів - проти такого рішення. 277 депутатів підтримали арешт Савченко і 268 парламентарів проголосували за зняття недоторканності.

Жоден депутат від фракції "Опозиційни блок" не підтримав рішення. Шестеро членів партії проголосували проти, інші не голосували, або були відсутні. Фракція "Батьківщина", до складу якої раніше належала Надія Савченко, підтримала рішення повністю. Усі 14 пристуніх членів проголосували "за". 

Нагадаємо, зранку Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання щодо винесення на голосування зняття недоторканності, дозволу на арешт та притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Надії Савченко.

Луценко розповів про докази причетності Савченко до підготовки теракту

Луценко розповів про докази причетності Савченко до підготовки теракту

Савченко інкримінують взаємодію із ватажками бойовиків, змову із Володимиром Рубаном, який уже під арештом, та підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, за версією Генпрокуратури, було фізичне знищення керівництва держави та захоплення влади. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація