Українця у Сімферопольському СІЗО піддають тортурам

Українця у Сімферопольському СІЗО піддають тортурам

Фото: Архів

Український омбудсмен написала листа російській колезі з проханням захистити ув'язненого.

Валерія Лутковська / Фото: ТСН.ua
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до своєї російської колеги Елли Памфілової у зв'язку з ситуацією з тортурами, яка склалась у Сімферопольському слідчому ізоляторі.

Як повідомили правозахисники Кримської польової місії з прав людини, громадянин України Олександр Костенко, який утримується у Сімферопольському СІЗО, написав відкритий лист, у якому повідомив про знущання над ним з боку співкамерників, пише УНІАН.

У листі також йдеться про відсутність можливості оскаржити ці дії в адміністрації установи через постійні погрози на свою адресу, повідомляє прес-служба уповноваженого ВР України з прав людини.

"Крім цього, адвокат затриманого Дмитро Сотников стверджує, що Олександр Костенко був доставлений у слідчий ізолятор зі слідами застосування тортур, а також про застосування до нього тортур безпосередньо в СІЗО", – повідомила у своєму листі омбудсман України.

Лутковська звернулась до уповноваженого з прав людини у РФ з проханням сприяти проведенню об'єктивного, ефективного та неупередженого розслідування за вказаним фактом та надати сприяння у захисті прав громадянина України.

Нагадаємо, що Росія окупувала Автономну Республіку Крим у березні 2014 року.

Раніше повідомлялося, що у Сімферополі знайшли мертвим кримсько-татарського студента. Глава фонду "Крим" у Польщі Риза Асанов повідомив, що хлопця знайшли зі слідами тортур.

Повʼязані теми:

Наступна публікація