Всупереч усім заборонам Надія Савченко була присутня на засіданні ПАРЄ Новини компаній

Всупереч усім заборонам Надія Савченко була присутня на засіданні ПАРЄ

Одеська арт-студія «Чарівна Майстерня» створила унікальну фігуру навідниці батальйону «Айдар» Надії Савченко

Роботи "Чарівної майстерні" Тетяни Нікітіної популярні в усьому світі.

Одеська арт-студія "Чарівна Майстерня" Тетяни Нікітіної, яку на батьківщині прозвали "українською мадам Тюссо", створила унікальну фігуру навідниці батальйону "Айдар" Надії Савченко. 5 березня 2015 року роботу побачила вся Європа: мініатюрний пам'ятник, що зображає окрилену і одночасно заковану в ланцюги льотчицю, українці передали в руки президента ПАРЄ Анн Брассер.

"Ми вирішили закарбувати Надю у футболці з українським гербом, адже саме такою вона запам'яталася більшості земляків у численних репортажах з залів російських судів", — розповідає керівник одеської арт-студії.

Незважаючи на те, що "Чарівна майстерня" Тетяни Нікітіної спеціалізується на виготовленні подарункової продукції, всі її роботи відрізняються особливою філософією — "дарувати не подарунки, а ставлення". У багатьох проектах студії підкреслюється важливість людської особистості і втілюється любов до України. Так, ляльки, створені в майстерні, вже потрапили в руки Святослава Вакарчука, Михайла Жванецького, Олексія Горбунова і до інших діячів мистецтва та політики України.

Роботи "Чарівної майстерні" Тетяни Нікітіної популярні в усьому світі, тому її умільці, за сприяння народного депутата України Володимира Ар'єва, вирішили нагадати про подвиг Савченко всій Європі. 5 березня Ар'єв передав статуетку Надії ще одній відважній жінці — Анн Брассер, яка на посаді Президента ПАРЄ бореться за визволення української льотчиці.

"Я подякував Анн за її внесок у захист українки, яка бореться за свої права і проти божевілля російської влади! Анн Брассер сказала, що продовжить робити все можливе для звільнення Наді, і недалекий той час, коли ми побачимо її без ланцюгів!" — написав народний депутат на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Сьогодні умільці "Чарівної майстерні" Тетяни Нікітіної і вся Україна продовжують молитися за звільнення Савченко. Постать української льотчиці, створена одеськими художниками, — це крик про допомогу до всіх мислячих людей Європи.

"Дорога Надя, нехай крила вкотре піднімуть тебе в твоє рідне, до кожного хмарки знайоме небо, і віднесуть подалі з тієї лицемірною, безжальної країни, заручницею якої ти опинилася!" — такі рядки художники одеської "Чарівної майстерні" Тетяни Нікітіної присвятили Савченко.

Народний депутат України Володимир Ар'єв вручає мініатюрну копію льотчиці Надії Савченко Президенту ПАРЄ Анн Брассер:

https://www.youtube.com

Офіційні канали "Чарівної Майстерні" у соціальних мережах:

Сайт — magicicon.com.ua

VKontakte — vk.com/club36060605

Facebook — facebook.com/magic.icon.od

Наступна публікація