Суд звільнив із СІЗО підозрюваного у вбивстві "Ендрю"

Суд звільнив із СІЗО підозрюваного у вбивстві "Ендрю"

Павло Довженко - підозрюваний у вбивстві волонтера "Ендрю". / Фото: ТСН.ua

Ще один підозрюваний вже понад місяць перебуває під домашнім арештом.

Демобілізований військовослужбовець 92-ї бригади ЗСУ Павло Довженко, підозрюваний у розстрілі групи "Ендрю", відпущений під домашній арешт.

Таке рішення 4 квітня прийняв Краматорський міський суд, передає із зали суду кореспондент ТСН.uа.

Павло Довженко був затриманий 14 лютого, і з тих пір перебував в Артемівському СІЗО. Другий підозрюваний – демобілізований старшина розвідроти 92-ї бригади Олександр Свідро – був затриманий на два дні раніше. 1 березня суд також відпустив його під домашній арешт.

Справа про розстріл групи "Ендрю" знаходиться на досудовому розслідуванні, Довженку і Свідро ще не пред'явлені звинувачення у злочині, вони поки що знаходяться у статусі підозрюваних.

Сам Довженко заявляє, що ні він, ні другий підозрюваний не скоювали цього злочину.

"Цей жахливий злочин, в якому підозрюють мене і Свідро, насправді ми не здійснювали. Я думаю, навіть прокуратура розуміє це. Але не знаю, які обставини впливають на те, що нас звинувачують", - сказав Довженко на суді.

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року одна з мобільних груп по боротьбі з контрабандою в зоні АТО потрапила в засідку і понесла втрати. Загинув "Ендрю" і співробітник фіскальної служби. Один співробітник СБУ і троє бійців з числа десантників отримали поранення.

1 березня поблизу лінії розмежування в Луганській області відбувся ще один напад на зведену мобільну групу "Щастя". Автомобіль Hammer розстріляли з підствольного гранатомета і стрілецької зброї між Трьохізбенкою і Лопаскіним. Двоє з поранених – співробітники СБУ, третій – десантник.

Оприлюднено документи по найскандальнішій справі про контрабанду в зоні АТО

Оприлюднено документи по найскандальнішій справі про контрабанду в зоні АТО

Повʼязані теми:

Наступна публікація