Як правильно вмиватися

Як правильно вмиватися

Фото: Credits

Косметолог-естетист Ксенія Іщенко закликає нас приділити особливу увагу щоденній процедурі вмивання. Тому що правильно вибраний засіб для очищення шкіри обличчя – запорука краси і молодості вашої шкіри.

Про те, що треба вмиватися вранці і ввечері, знають всі і знають давно, але значення цього процесу часто недооцінюють. Більшість, якщо їм доводиться вибирати, що придбати – живильний крем або засіб для вмивання – вибирають крем, і після цього абсолютно впевнені, що вчинили правильно. На їхню думку, вмитися можна тим, що є напохваті у ванній кімнаті, а там чимало варіантів.

Варіант перший – туалетне мило.

Варіант другий – гель для душу або шампунь.

Варіант третій – просто вода.

Косметологи пропонують четвертий, найправильніший варіант – спеціальний засіб для очищення шкіри.

Я займаюся професійною терапевтичною косметологією понад 15 років і знаю про шкіру багато. Це найбільший орган людини і, мабуть, один з найскладніших. Здоров'я і краса шкіри залежать від стану її поверхні. Існує так званий захисний шар, який оберігає орган від хімічної агресії і запобігає втраті води. Так, захищена шкіра виглядає рівномірною й сяє. Вона не лущиться, не реагує на холод появою сухих і червоних плям, не "стягується" після вмивання і не страждає від сухості і жирності одночасно. Якщо у вас все навпаки, не впадайте у відчай. Кажуть, що єдиний спосіб зберігати гарний настрій – це сприймати проблему як завдання, а завдання потрібно вирішувати. У нашому випадку це цілком можливо.

Отже, помилка перша і найпоширеніша – умивання водою. Шкіра постійно виділяє шкірне сало, яке протягом дня змішується з пилом і косметикою, і вода не може видалити всі забруднення. Вода не розчиняє жир. Про це говорять навіть ролики, що рекламують рідини для миття посуду. Засіб для вмивання просто необхідний. Ба більше, умивання з цим засобом обов'язкове як ввечері, так і вранці, тому що, як це вже було сказано, шкіра виділяє шкірне сало постійно. Багато жінок вважають, що якщо ввечері зняв косметику за повними правилами, то вранці можна тільки вмитися водою. І роблять помилку. Результати – на обличчя у вигляді прищів і чорних цяток (комедонів). Насамперед, від таких результатів страждають власниці молодої, комбінованої та жирної шкіри.

То чим все-таки вмиватися, якщо ця процедура вкрай необхідна, та ще й двічі на день? Краще, щоб очищувальну косметику вибрав косметолог, оскільки саме він зможе правильно визначити тип вашої шкіри і її стан (це різні речі). Необхідний засіб вибирається якраз залежно від цих показників, а залежно від їхньої зміни косметику потім можуть поміняти. До речі, перший і головний засіб для догляду за шкірою – це якраз очищувальна косметика, а не крем. І якщо вчасно зробити грамотний вибір, наприклад, у підлітковому віці, то шкіра завжди буде здоровою і без прищів. Якщо запалення вже з'явилися, то до правильного вмивання потрібно підключити антибактеріальну обробку (наприклад, місцеве використання хлоргексидину, в жодному разі не спирти).

Ідеальний засіб для очищення шкіри повинен мати нейтральний рH, очищати добре, але разом з цим м'яко, щоб не зруйнувати захисний шар, про який ми говорили раніше. Найпростіший вихід – це дитячий гель для купання (що дорожчий, то краще). Виробники косметики для найменших проходять спеціальні тести, тому все, що нам потрібно, там враховано. Така косметика м'яко очищає, не руйнує захисний бар'єр, водночас добре емульгує шкірний жир. Взагалі, після всього вищесказаного питання про величезний вибір дорослої косметики має відпасти. Повторюся ще раз, що з цим розмаїттям без достатніх знань ви ризикуєте перетворити обличчя на "полігон" для випробовування очищувальних засобів. Враховуючи всю складність процесу, результатом таких випробувань можна залишитися незадоволеним.

Сподіваюся, було цікаво. До нових зустрічей.

C любов'ю і красою, Ксенія Іщенко.

Стаття з добірки новин:
Краса обличчя і тіла
Наступна публікація