Нігоян надихає боротися за Україну - Порошенко

Нігоян надихає боротися за Україну - Порошенко

Разом з президентом присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Сергія Нігояна / Фото: twitter/Петро Порошенко

Фреску із зображенням Сергія Нігояна виконав португальський художник.

Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії відкриття фрески Героя України Сергія Нігояна у київському сквері Героїв "Небесної Сотні".

Глава держави підкреслив, що Сергій Нігоян надихає боротися за Україну, і багато українців пам'ятають, як він цитував шевченківські слова: "Борітеся – поборете. Вам Бог помагає!".

Президент подякував відомому митцю та стріт-арт-художнику з Португалії Алешандру Фарту за графічне панно Сергія Нігояна, яке він подарував українській громаді.

"Мене надзвичайно вразили очі Сергія", - сказав Петро Порошенко. Він загинув, віддав своє життя заради нової України", - наголосив глава держави. Разом з президентом присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Сергія Нігояна, його побратимів по Майдану, а також всіх загиблих під час революції Гідності. Президент наголосив, що, незважаючи на те, що низка справ проти виконавців та організаторів вже передані до суду і перші процеси починаються, замовники ховаються в Москві, яка стала справжнім пристанищем для українських негідників.

"Але хочу сказати, що терміни давності для цих злочинів ніколи не закінчаться", - наголосив президент.

Зауважимо, що сквер Героїв "Небесної Сотні" був облаштований за громадської ініціативи та завдяки небайдужим громадянам на місці захаращеного будівельного майданчика, який тривалий час був огороджений парканом. Під час Революції Гідності паркан використовувався активістами для побудови та укріплення барикад.

Нагадаємо, що Порошенко невдоволений темпами розслідування злочинів проти майданівців

Повʼязані теми:

Наступна публікація