Для українців створили два мультфільми про те, як захиститися від убивчого коронавірусу

Для українців створили два мультфільми про те, як захиститися від убивчого коронавірусу

Українцям вкотре нагадали прості та дієві правила щоденної безпеки.

Для українців у Міністерстві охорони здоров’я створили два мультфільми про убивчий коронавірус з Китаю, який стрімко шириться світом. За короткий проміжок часу громадянам детально розповідають, як протидіяти поширенню небезпечної недуги та які прості заходи слід вживати, щоб уникнути інфікування.

Відповідні відео поширила пресслужба МОЗ.

У першому відео українцям розповідають, як діяти, у ситуації, якщо раптом відчуваєте погіршення самопочуття. Передусім, слід залишатися вдома і звернутися до свого сімейного лікаря. Якщо стан здоров'я погіршився після подорожі, необхідно повідомити медикам свій маршрут.

Другий відеоролик розповідає людям, що потрібно робити, аби убезпечити себе та своїх рідних від небезпечного вірусу. Перш за все, медики радять часто і сумлінно мити руки з милом та обробляти їх антисептичними засобами.

Під час приготування їжі, особливо м'яса, ретельно обробляти продукти. Також у МОЗ нагадують, що під час кашлю чи чхання варто закривати обличчя й уникати тісного контакту з людьми, які мають симптоми грипу чи застуди.

Медики наголошують, що коронавірус через фрукти до організму не передається, а тому сміливо можна їх куштувати. Безпечними також є посилки з Китаю.

Тим часом, у МОЗ кажуть, що наразі не підтвержено, чи можуть домашні тварини переносити коронавірус, тому задля безпеки після контакту з ними, варто також мити руки. Передусім, це вбереже організм від кишкової палички та сальмонели.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.

Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація