Китайські вчені дали офіційну назву вбивчому коронавірусу

Китайські вчені дали офіційну назву вбивчому коронавірусу

Фото: Associated Press

В Китаї вирішили присвоїти вірусу назву.

Китайська влада привласнили новому коронавірусу назву NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.

Про це 9 лютого повідомив державний комітет з охорони здоров'я КНР.

У повідомленні сказано, що було прийнято рішення присвоїти новому захворюванню тимчасову назву.

"Прийнято рішення присвоїти новому захворюванню тимчасову назву "пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса". Назва англійською мовою - Novel Coronavirus Pneumonia, скорочено NCP", - йдеться в повідомленні комітету.

Від смертоносного коронавірусу з Китаю станом на ранок 9 лютого померли 813 хворих. Інфекцію підхопили понад 37 тисяч людей. Кількість жертв перевищила рівень пандемії SARS.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація