У бойовиків немає сил для повномасштабного наступу – Тимчук

У бойовиків немає сил для повномасштабного наступу – Тимчук

Фото: ТСН.ua

Проте в районі Горлівки може виникнути ударна група терористів.

У бойовиків на Донбасі без підтримки регулярної російської армії немає сил для повномасштабного наступу на позиції українських військових.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" сказав народний депутат і керівник групи військово-політичних досліджень "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"З досвіду бойових дій, починаючи з самого початку подій на Донбасі, ми бачили, що широкомасштабні наступальні дії бойовики можуть проводити тільки за умови, коли ударне ядро складають підрозділи регулярних збройних сил Російської Федерації. На сьогодні ми не спостерігаємо якогось різкого збільшення чисельності російських військовослужбовців", - сказав нардеп.

Тимчук додав, що некомплект особового складу і техніки у бойовиків становить 30-35% і їх морально-психологічний стан не дозволяє виконувати завдання щодо масштабного наступу.

Він зазначив, що найбільш напружена ситуація в зоні АТО зараз спостерігається на захід від Донецька – Авдіївка, Мар'їнка, Піски, Водяне. За його словами, це пов'язано з тим, що українські військові взяли під свій контроль Ясинуватську розв'язку.

"Нездоровий інтерес бойовиків до цього району зрозумілий. Це практично рокада, яка дозволяє перекидати сили і засоби між Горлівкою та Донецьком", - зазначив Тимчук.

При цьому депутат зазначив, що ситуація, яка складається в районі Горлівки, найбільш тривожна. "Ті підрозділи, які сьогодні там знаходяться, через кілька днів можуть реально створити ударну групу", - сказав Тимчук.

Тимчук розповів, чи варто очікувати масштабного наступу з боку Росії

Тимчук розповів, чи варто очікувати масштабного наступу з боку Росії

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак заявляв, що українські військові готові змінити тактику в зоні АТО, якщо незаконні збройні формування підуть у наступ. За його словами, українська сторона дотримується виконання прийнятих у Мінську домовленостей і чекає цього від супротивника, проте в разі наступу силовики готові дати відсіч.

"Ми вимагаємо чіткого виконання Мінських угод, самі їх виконуємо. Те, що стосується дій терористичних угруповань, ви знаєте, їх дуже складно передбачити. Але ми до зміни їх тактики готуємося, ми готові і ми не будемо чекати, коли вони підуть в наступ... Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть поводити себе агресивно, перейдуть у наступ, нам є чим їм відповісти", - сказав міністр.

Тимчук назвав найбільш "вибухонебезпечні" точки на Донбасі

Тимчук назвав найбільш "вибухонебезпечні" точки на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація