Рулет з маком і вишнями

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Таку випічку можна готувати і без особливого приводу, адже вона дуже проста і смачна.

Маковий рулет — традиційна українська випічка, яку раніше готували на свята. Я ж вважаю, що рулет з маком можна готувати і без особливого приводу, адже він дуже простий і смачний. Сьогодні хочу поділитися рецептом рулету з маком і вишнями, смак якого я вирішив підкреслити корицею і цедрою лимона.

Час підготовки — 70 хвилин.

Час приготування — 50 хвилин.

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 500 г;
  • дріжджі живі пресовані — 25 г;
  • молоко — 250 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • вершкове масло размягченное — 100 г;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • сіль1/2 ст. л.;
  • жовток — 1 шт.

Для начинки:

  • мак — 150 г;
  • цукор — 5 ст. л.;
  • вершкове масло размягченное — 50 г;
  • молоко — 50 мл;
  • вишня замороженная без косточки — 150 г;
  • цедра лимону — 1 ст. л. ;
  • кориця молотая — 1 ст. л.

Приготування:

1. Приготуйте опару для тіста. Пресовані дріжджі (25 г) розведіть у теплому молоці (38-40 градусів), додайте 1 ст. л. цукру і 2 ст. л. муки. Перемішайте і залиште в теплому місці на 20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

2. Заморожену вишню (150 г) розморозьте за кімнатної температури і злегка відіжміть, щоб соку практично не було.

3. У великій мисці змішайте просіяне борошно і 3 ст. л. цукру, ½ ч. л. солі і 100 г м'якого вершкового масла.

4. Додайте в миску опару, що підійшла і замішайте м'яке тісто. Сформуйте з нього кулю і залиште в мисці. Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці без протягів на 60 хвилин.

5. Поки тісто підіймається, приготуйте начинку. Змішайте 150 г маку, 50 г вершкового масла, 5 ст. л. цукру і 50 мл молока до отримання однорідної маси.

6. Обімніть тісто, що підійшло і розділіть його на 2 частини. З цієї кількості тіста вийде два рулети близько 20 см завдовжки. Але ви можете приготувати відразу один великий рулет.

7. Розігрійте духовку до 180 градусів. Розкачайте тісто в тонкий пласт і викладіть макове начинювання, рівномірно розподіливши її по всьому тесту, виключаючи 1-2 см від країв, щоб було зручно скрутити рулет.

8. Викладіть вишню на макову начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Посипте 1 ст. л. цедри лимона і 1 ст. л. меленої кориці.

9. Сформуйте рулет. Найзручніше формувати рулет на пергаменті для випікання, щоб потім відразу перекласти рулет на деко. Шов рулету має бути знизу.

10. Змастіть рулет сумішшю жовтка і 1-2 ст. л. молока. За бажанням посипте насінням маку. Відправте в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Час приготування може залежати від властивостей духовки і розміру рулету, який у вас вийшов, тому готовність рулету перевіряйте дерев'яною шпажкою — тісто не повинно до неї прилипати.

Готовий рулет дістаньте з духовки і охолодіть до кімнатної температури. Тепер його можна різати на порційні шматочки.

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції