Вишуканий крем-суп з білої квасолі
Ця ситна страва порадує вас своїм смаком та простотою приготування.

Крем-суп з білої квасолі здивує своїм смаком усіх любителів і не любителів цього продукту. Звичайний, навіть дещо селянський інгредієнт, повстає в новому амплуа — вишуканого крем-супу.
До страви додається невелика кількість білого вина, щоб збалансувати крохмалистість та ситність квасолі зі смаком солодкої томленої цибулі та яскравими нотками лимону й часникових крутонів. Ну як тут не спокуситись?
Для цього супу квасоля має бути звареною окремо. І чим розваренішою вона буде — тим кремовішим вийде суп. Після замочування квасолі, під час відварювання, додайте щіпку соди — це розм'якшить квасолеві шкірки.
Але солити під час відварювання квасолю не потрібно, адже сіль, навпаки, зробить її шкірки жорсткими. Для цього рецепту можна використовувати й консервовану білу квасолю. Тоді суп взагалі готувати лічені хвилини.
Інгредієнти:
- 50 мл оливкової олії;
- 2 цибулини, порізати півкільцями;
- 1 ч. л. цукру;
- 2 зубці часнику;
- 150 мл білого сухого вина;
- 0,8 л бульйону, курячого чи овочевого;
- 600 г білої вареної квасолі;
- 200 мл вершків 30%;
- цедра 1-го лимона;
- чорний свіжозмелений перець;
- сіль до смаку;
- часникові крутони для подавання;
- оливкова олія для подавання.
Приготування покроково:
1. У трилітровій каструлі розігріти оливкову олію, додати цибулю, сіль до смаку та цукор. Тушкувати помішуючи, до м'якості цибулі.
2. Додати часник, тушкувати ще хвилину і влити вино. Випарувати майже всю рідину.
3. Додати квасолю та бульйон, посолити до смаку, довести до кипіння і варити 5 хвилин на середньому вогні. Влити вершки та додати цедру. Довести суп до повторного кипіння і збити за допомогою блендера до однорідності.
4. Якщо суп здається надто густим — долити трішки води і ще раз збити.
Подавати суп гарячим, приправляючи кожну порцію чорним свіжозмеленим перцем, оливковою олією. В кожну тарілку покладіть щедру порцію часникових крутонів.
Смачного!
Більше рецептів читайте на picantecooking.com