Дніпровські метробудівці проводять підземні вибухи під центром міста

Дніпровські метробудівці проводять підземні вибухи під центром міста

Підземелля перевіряють, чи можна продовжити лінію метро.

Підземні вибухи просто у середмісті Дніпра. Випробувальні підриви влаштували спеціально: метробудівці перевіряють, чи витримає тутешня нерухомість будівництво підземки. Дніпровське метро - найкоротше в Європі і єдине, що не веде до центру міста. Тож воно збиткове, а нових станцій за понад 20 років так і не відкрили, йдеться в ТСН.12.00.

Вибухівку закладають на глибині сорок вісім метрів просто під центральним проспектом міста. Це між діючою станцією "Вокзальна" та майбутньою "Театральною".

Над епіцентром розриву житлові будинки, історичні будівлі, численні комунікації. Та без пробних вибухів заморожене роками будівництво підземки розпочати не можуть.

Клопіт метробудівців - складні грунти та підземні води. Та передусім, їхня робота не має призвести до руйнувань. Людей не евакуюють. Лише подають попереджувальний сигнал.

З глибини сюди витягли дроти. Стареньку машинку для підриву розкручують і врешті підривають. На центральному проспекті у перехожих жодної реакції. Вибуху підземного не відчули.

Підземні вибухи у Дніпрі тестуватимуть ще двічі. У разі успіху врешті розпочнеться активне будівництво. Станції метро у середмісті, за планами мерії, мають відкритися за чотири роки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація