Домашні шпроти: простий рецепт

Рибні шпроти легко і просто можна приготувати в домашніх умовах із кільки. За смаком та зовнішнім виглядом консерви схожі на шпроти, які продаються в магазині. Для цієї страви потрібно почистити рибу, протушкувати в олії зі спеціями, а потім охолодити. Подавайте як закуску, на бутерброд чи з гарніром.

Домашні шпроти

Домашні шпроти / © Credits

Інгредієнти

кілька
700 г
чайна заварка
2 ст. л.
вода
150 мл
цукор
1 ч. л.
сіль
за смаком
лавровий лист
4 шт.
гвоздика
4 шт.
перець чорний горошком
0,5 ч. л.
олія
150 мл
  1. Чайну заварку заваріть окропом 150 мл і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть через ситечко. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.

  2. У кільки видаліть голови і нутрощі, вимийте.

  3. У сотейник розкришіть два лаврові листи, покладіть половину перцю горошком і гвоздику. Викладіть кільку.

  4. Зверху посипте лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Залийте чайною заваркою та олією. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменште до мінімуму і варіть 1 годину. Не перемішуйте. Зніміть з вогню і залиште остигати під закритою кришкою три години.

Поради:

  • Як рибу можна використовувати салаку чи мойву.

  • Посуд для приготування має бути з товстим дном.

Читайте також:


Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie