У США помер легендарний музикант Чак Беррі

У США помер легендарний музикант Чак Беррі

Чак Беррі / Фото: Reuters

Його вважали одним з найбільш впливових виконавців рок-н-ролу.

У Сполучених Штатах помер легенда рок-н-ролу 90-річний Чек Беррі.

Про смерть відомого музиканта повідомив департамент поліції округу Сент-Чарльз, передає BNO News. Правоохоронці уточнили, що з оселі Беррі в Міссурі надійшов дзвінок, що йому стало зле. Лікарі, коли приїхали, констатували смерть.

Чак Беррі народився в Сент-Луїсі в штаті Міссурі в багатодітній родині, пише РБК. Свій перший концерт він дав у 1941-му, ще коли навчався в школі. Через три роки Беррі з двома друзями пограбував три магазини і викрав машину – його засудили на 10 років. У в'язниці він продовжував займатися музикою і зібрав квартет.

На волю він вийшов достроково. Після одруження в Беррі з'явилася донька.

На початку 1950-х, аби заробити додаткові гроші, почав грати в клубах Сент-Луїса. Згодом почав виконувати кантрі з блюзовими прийомами.

У травні 1955 року Беррі зв'язався з власником блюзового лейблу Chess Records, який зацікавився гітаристом. Перший сингл Беррі "Maybellene", що поєднував ритм-енд-блюзу і стилістику кантрі, був записаний 21 травня 1955-го. Він був розпроданий тиражем у понад мільйон примірників і посів перше місце в американському хіт-параді в категорії ритм-енд-блюзу, а також став п'ятим у головному національному хіт-параді США.

Чака Беррі вважали одним із найбільш впливових виконавців рок-н-ролу. 2004-го він зайняв п'яте місце в рейтингу "50 найвидатніших виконавців всіх часів" за версією журналу Rolling Stone.

1984-го музикант отримав премію "Греммі" за особливий внесок у музику і розвиток індустрії звукозапису.

На свій 90-річний ювілей торік восени Беррі повідомив про запис нового альбому Chuck, який повинен був вийти в 2017 році.

Наступна публікація