Іграшка Pokemon Go рекордно обвалила акції Nintendo

Іграшка Pokemon Go рекордно обвалила акції Nintendo

Фото: Reuters

Японська компанія втратила у вартості близько 6,7 мільярда доларів.

У понеділок, 25 липня, акції японської компанії Nintendo на торгах у Токіо показали рекордне з 1990 року падіння майже на 18 відсотків через іграшку Pokemon Go.

Як пише Bloomberg, падіння пов'язане з прес-релізом Nintendo, в якому йдеться, що популярність гри для смартфонів Pokemon Go не призведе до суттєвого збільшення виручки компанії.

В Nintendo пояснили інвесторам, що володіють лише часткою у виробника Pokemon Go, а передбачувана виручка від пристрою, який Nintendo планує випустити в допомогу шанувальникам гри, вже врахована в звітах компанії. Таким чином, переглядати прогнози щодо фінансових показників через популярність Pokemon Go не планується.

Як світ божеволіє від іграшки Pokemon GO. Відеоінфографіка

Як світ божеволіє від іграшки Pokemon GO. Відеоінфографіка

Через рекордне падіння акцій компанія втратила у вартості близько 6,7 мільярда доларів. Раніше акції компанії показували рекордне зростання в зв'язку з популярністю Pokemon Go у багатьох країнах.

Нагадаємо, гра Pokemon Go вийшла 6 липня в США, пізніше доступ до неї з'явився у жителів інших країн. В Японії, де і був створений серіал про покемонів, гра з'явилася тільки 22 липня.

Pokemon Go - це гра для смартфонів на основі технології доповненої реальності. Гра дозволяє ловити покемонів на вулицях міст.

В Україні офіційного релізу гри ще не було, проте в неї все одно можна грати. Ми написали покрокову інструкцію, як встановити Pokemon Go на iOS і Android в Україні.

В США чоловік в'їхав у поліцейське авто, граючи в Pokemon Go

В США чоловік в'їхав у поліцейське авто, граючи в Pokemon Go

Повʼязані теми:

Наступна публікація