Львову обіцяють 40 млн євро на вирішення сміттєвої катастрофи

Львову обіцяють 40 млн євро на вирішення сміттєвої катастрофи

Фото: Facebook/ ДСНС України

Кредит Львову надасть ЄІБ на 25 років 

Європейський інвестиційний банк планує виділити Львову кредит у розмірі 40 млн євро, з яких 10 мільйонів буде передбачено для будівництва нового сміттєпереробного заводу.

Про це заявила заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, пише "Zaxid.net".

Окрім того, ще 30 млн євро підуть на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

"На сьогоднішній день є домовленість із Європейським інвестиційним банком щодо укладення угоди про виділення коштів Львову для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та облаштування нового сміттєпереробного заводу… Йде мова про виділення 40 млн євро. Із них 30 млн євро мають піти на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, а 10 млн – на облаштування нового сміттєпереробного заводу", – заявила заступник мера Львова.

При цьому, у мерії наголосили, що кредит ЄІБ виділить під 1,5% річних на 25 років. Ділянку для облаштування нового заводу оберуть уже після підписання угоди з банком.

При цьому, зазначається, що у зв'язку із катастрофою на Грибовицькому сміттєзвалищі та його закриття, відходи тимчасово вивозять на інші полігони в області.

Нагадаємо, кілька днів тому мер Львова Андрій Садовий заявив, що для на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища необхідно 600 млн грн, які бюджет міста не в змозі виділити.При цьому, Садовий також заявив, що проситиме в міських депутатів виділити з резервного бюджету близько 14 млн грн на укріплення дамби відстіника, у якому зберігаються гудрони, огородження території та на гідранти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація