Справа Майдану. У ГПУ повідомили про підозру екс-слідчому райуправління міліції Києва

Справа Майдану. У ГПУ повідомили про підозру екс-слідчому райуправління міліції Києва

Фото: 112.ua

Прокуратура домагатиметься відсторонення підозрюваного з посади у Нацполіції.

У ГПУ повідомили про підозру слідчому Дніпровського райуправління міліції Києва, який зараз працює у Нацполіції, за переслідування євромайданівців взимку 2014 року.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

"01.06.2016 повідомлено про підозру колишньому слідчому Дніпровського райуправління міліції м. Києва, який на цей час працює слідчим в органах Національної поліції, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 271, ч. 2 ст. 372 КК України за фактами зловживання службовим становищем, незаконного затримання, притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинуватої особи та фальсифікації стосовно нього матеріалів провадження, за нібито участь у масових заворушеннях", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі готується клопотання до слідчого судді про відсторонення підозрюваного від посади та застосування до нього запобіжного заходу.

До того ж у ГПУ наголосили, що досудове розслідування триває, зокрема, збираються докази для притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників злочинів, серед яких працівники органів внутрішніх справ, прокуратури та судді.

"Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжують вживатися заходи щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців, причетних до неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні – лютому 2014 року", - додали у ГПУ.

Нагадаємо, раніше Апеляційний суд залишив на посаді у Нацполіції екс-беркутівця, підозрюваного у побитті майданівців. Переатестованого поліцейського не відсторонять від обов'язків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація