Розробляти нову українську соціальну мережу немає сенсу Новини компаній

Розробляти нову українську соціальну мережу немає сенсу

Київські розробники готують соціальну мережу Жителі вже 2 роки.

Київські розробники, автори соціальної мережі Жителі, вважають, що створювати ще один клон Вконтакте або Однокласники безглуздо.

Після закриття доступу до Вконтакті та Одноклассники в мережі піднявся ажіотаж щодо альтернативи. Безліч ЗМІ опублікували статті про альтернативні українські соціальні мережі, але ці сайти виявилися досить незручними, відсталими від часу, а деякі з них давно були занедбані.

Якщо розглядати цю тему докладніше, то стане зрозумілим, що створити новий Вконтакті можливо за один-два дні, користуючись такими готовими рішеннями як SocialEngine, BuddyPress та інші. Використовуючи майстер установки, це зможе зробити навіть домогосподарка.

Дізнавшись про новий закон про блокування доступу до російських соціальних мереж, безліч українських розробників відкрили свої ноутбуки в пошуках доменів для створення альтернативи. Звичайно, хто б не хотів повторити успіх 10-річної давності Павла Дурова? Цікаво й те, що сам Дуров, автор VK, давно виступає за те, що такі соціальні мережі як Вконтакті, Однокласники чи Facebook це минуле століття.

Нагадаємо, в пік появи соціальних мереж, 7-10 років тому, команди стартаперів, отримавши мільйонні інвестиції, намагалися створювати соціальні мережі схожі на популярних гігантів - згадаємо український Connect.ua, якому так і не вдалося досягти успіху, і тепер це сайт знайомств.

У цей час від закриття доступу виграли знову закордоном, український трафік Facebook виріс більш ніж на 30%.

Київські розробники соціальної мережі Жителі, відзначають, що не варто створювати наступний VK або Facebook. "Ми хочемо здивувати світ, створивши соціальну мережу, яка не повторюватиме вже всім відомі принципи дружби в інтернеті". Українська соціальна мережа Жителі розробляється вже 2 роки. Основною відмінністю від стандартних клонів facebook, є її система геолокації. Всі люди прив'язані до місць: будинок, робота, відпочинок, родичі - всі ваші місця мають коло людей, яких об'єднують інтереси і взаємодопомога - на цьому і ґрунтується дружба на платформі Жителі.

Як підсумок хочеться зазначити, що не варто вигадувати велосипед, він вже існує - Facebook, але якщо ви хочете підтримати якісний український продукт, ми рекомендуємо поглянути на соціальні мережі з іншого боку і зареєструватися на Жителях.

Наступна публікація