Кравчук не бачить передумов для "нормандського саміту" в 2021 році через позицію Росії

Кравчук не бачить передумов для "нормандського саміту" в 2021 році через позицію Росії

Фото: УНІАН

Україна виконала завдання, напрацьовані на минулому "нормандському саміті", але зустрічних кроків від Росії не було.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук не бачить передумов для зустрічі в "нормандському форматі" (Україна, Росія, Німеччина і Франція) в 2021 році через те, що Москва не змінює своєї позиції. 

Про це він сказав в інтерв'ю LIGA.net. 

"Поки що я (передумов, - Ред.) не бачу. Поки не бачу тому, що Росія висуває одну і ту ж тему: формально каже "так-так", і радники зустрічаються, щось кажуть. Але фактично зараз Росія каже "нема потреби зустрічатися в нормандському форматі тому, що не виконано завдання минулої нормандської зустрічі 9 грудня", - зазначив Кравчук.

На його думку, Україна основні завдання виконала, а Росія не виконує своєї частини. Пропонуючи політичні вимоги замість конкретних кроків, росіяни фактично заблокували розроблені і подані Україною пропозиції.

"В Парижі цей документ підписав президент (Росії - Ред.) Путін. Він його підписав не для України, а для Росії, але не виконує. Вони граються в піжмурки: говорять одне, думають інше, роблять третє", - сказав Кравчук.

Він також додав, що сумнівається у відповідальних діях російської сторони, але після зимових свят "ми побачимо, куди рухається політична ситуація".

Нагадаємо, що 9 грудня 2019 року, в Парижі відбувся саміт у "нормандському форматі". Лідери України, Росії, Німеччини та Франції тоді узгодили низку домовленостей щодо врегулювання війни на Донбасі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація