"На них є вплив", - Зеленський про мотивацію ухвалення рішень суддями КСУ

"На них є вплив", - Зеленський про мотивацію ухвалення рішень суддями КСУ

Фото: Twitter/Офіс президента України

Деякі судді КСУ мали особисту зацікавленість у скасуванні кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що під час ухвалення рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування доходів на суддів Конституційного суду чинився тиск ззовні, а також деякі з них мали особисту зацікавленість у скасуванні цієї кримінальної відповідальності.

Про це Зеленський сказав увечері 2 листопада під час прямого ефіру в програмі "Свобода слова" на ICTV.

"Ми не маємо права їх (суддів Конституційного суду - ред.) виправдовувати, якою б їхня мотивація не була. І перший, і другий варіант я вважаю несправедливими. Я вважаю, що на цих посадах вони не мають права діяти. Я вважаю, що на них є вплив. І вважаю, що частково, я не можу сказати про повний склад Конституційного суду, але частково деякі з них, як ми це чули з вами і на пресконференції, захищають себе. Так і є", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Україна була за крок до втрати безвізу, співпраці з МВФ і довіри міжнародних партнерів. Все через скандальне і сумнівне рішення Конституційного суду України 27 жовтня щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання і протидії корупції та реєстру е-декларацій політиків, чиновників і суддів. Стаття Кримінального кодексу України 366-1 за недостовірне декларування втратила чинність, а розпочаті за нею кримінальні провадження припинені.

Розпуск КСУ: чи розгляне Верховна Рада президентський законопроєкт

Розпуск КСУ: чи розгляне Верховна Рада президентський законопроєкт

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація