Порошенко передав лідерам ЄС санкційний "список Савченко"

Порошенко передав лідерам ЄС санкційний "список Савченко"

Порошенко у Брюсселі / Фото: Reuters

До нього увійдуть всі причетні до знущань над українськими в'язнями у Росії.

Президент Петро Порошенко у Брюсселі передав лідерам ЄС санкційний "список Савченко".

Як повідомляє прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, перелік включатиме усіх причетних до знущання над українськими політв'язнями, в тому числі над кримськими активістами Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком та Геннадієм Афанасьєвим.

Своєю чергою голова Європейської Ради Дональд Туск закликав РФ негайно звільнити Савченко та інших в'язнів.

Як відомо, сьогодні в Брюсселі почалися тристоронні переговори з президентами Європейської Ради Дональдом Туском і Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.

Раніше депутати Європарламенту опублікували лист до верховного представника ЄС у питаннях із закордонних справ Федеріки Могеріні із закликами ввести санкції проти президента Росії і ще 28 осіб через справу Надії Савченко. Депутати пропонують покарати людей, які причетні до затримання і перевезення в Росію української льотчиці. У документі йдеться про заборону в'їзду таким особам в ЄС, заморожування їхніх банківських активів і вилучення майна, знайденого на території Євросоюзу. Російський президент – перший номер у списку з 29 імен. Саме йому, впевнені європейські депутати, належить політичне рішення у справі Савченко.

Пізніше Порошенко заявив, що Україна координує підготовку санкційного "Списку Савченко" з ЄС та США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація